Залаторис и Фицпатрик поделят върха след третия ден на Ю Ес Оупън

Англичанинът Мат Фицпатрик и американецът Уил Залаторис, които се борят за първи триумф в Мейджърите, поделиха водачеството след трудните условия за играчите в третия кръг на турнира по голф Ю Ес Оупън.

Уил Залаторис.

Фицпатрик направи бърдита в три от последните си пет дупки на Кънтри Клъб, но боги на 18-та го остави на -2 под пар 68 и наравно със Залаторис, вицешампионът от ПГА Чемпиъншип миналия месец, който завърши с 67 удара, на -4 под пар 206 за 54 дупки.

Действащият шампион Джон Рам, световният номер 2 от Испания, подобно на Фицпатрик направи три бърдита в последните си пет дупки, но двойно боги на 18-а го остави на третата позиция с 207 удара за надпреварата. Първият в света и шампион на Мастърса Скоти Шефлър изпита затруднения и приключи със 71, като поделя четвъртото място със сънародника си Кийган Брадли, шампион на ПГА Чемпиъншип 2011, и канадеца Адам Хадуин, водачът след кръга в четвъртък.

Четирикратният победител в Мейджърите Рори МакИлрой също имаше трудности и след кръг от 73 дели седмата позиция с 209 удара с американците Джоел Дамен и Сам Бърнс. Двукратният шампион в надпреварите от най-висока категория Колин Морикава, съ-лидер с Дамен след 36 дупки, направи кръг от 77 за общо 212 за турнира. /БГНЕС