За пръв път тандем може да оглави ДПС

За пръв път в своята история ДПС може би ще бъде оглавено от двама съпредседатели. Те ще бъдат избрани на 11-та Национална конференция, която ще се проведе на 24 февруари от 11.00 часа в Интер Експо център в столицата, предаде БГНЕС.

Основната задача на партийния форум е да намери наследник на Мустафа Карадайъ. Последният беше начело на ДПС два мандата поред от 2016 г.

Коментирайки неговото оттегляне, почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган заяви, че Карадайъ има неоспорими заслуги за утвърждаването на ДПС. „В него е вложена 30-годишна инвестиция, която, надявам се, да му помогне и в следващата страница на неговия живот“, подчерта д-р Доган.

На 4 януари 2024 г. почетният председател предложи движението да бъде оглавено от тандема Делян Пеевски и доц. Джевдет Чакъров. „В мотивите ми за този „тандем" е принципа на взаимното допълване а не на конкурентното начало: защото "два остри камъка брашно не мелят". А обществото очаква бързо и резултатно решаване на най-наболелите му горещи проблеми“, заяви д-р Доган.

Според него Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата. Д-р Чакъров трябва да носи отговорността за традиционните райони, отношенията с Турция и либералните формации.

Ахмед Доган също така предлага стабилизиране на организацията в традиционните райони на ДПС и разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони.

До момента начело на движението са били: Ахмед Доган, Лютви Местан, временен председателски съвет и Мустафа Карадайъ. /БГНЕС