Юнайтед се договори окончателно с Лестър за Магуайър

Манчестър Юнайтед се договори окончателно за привличането на централния защитник на Лестър Хари Магуайър за 80 млн. паунда, съобщи ВВС.

През уикенда Магуайър ще премине медицински изследвания, след което официално ще се присъедини към "червените дяволи" и ще стане най-скъпия защитник в света, отнемайки това звание от Върджил ван Дайк, преминал в Ливърпул от Саутхемптън за 75 млн. паунда през януари 2018.

26-годишният Магуайър изигра 69 мача в Премиършип за "лисиците" след трансфера си от Хъл Сити през 2017 г. Той става третото попълнение в тима на Юнайтед през лятото след Даниел Джеймс и Аарън Уан-Бисака. След няколко седмици преговори Манчестър Юнайтед в крайна сметка се съгласи да плати исканата сума за Магуайър. Другият кандидат за играча - Манчестър Сити, се отказа от борбата именно заради високата цена, която "гражданите" определиха като нереална. Преминаването на Магуайър на „Олд Трафорд“ ще го направи също така рекордна покупка на „червените дяволи“, след като Пол Погба пристигна от Ювентус за 89.3 млн. паунда през 2016 г. /БГНЕС