Вук Йеремич: Оставка на психопата Вучич и свободни избори след 6-9 месеци

Всички искания на опозицията вече са обединени в едно - оставка на президента Александър Вучич и провеждане на честни и демократични избори.

Това каза пред "Радио и Телевизия Войводина" бившият сръбски министър на външните работи и лидер на Народната партия /НП/ Вук Йеремич. Според него това трябва да стане чрез Договор, който да гарантира и съществуването на свободни медии. Ако това искане не бъде прието е възможна радикализация на протестите - гражданско неподчинение преди 13 април, каза още той и уточни, че това би означавало блокиране на Университетите, институциите и важните кръстовища в страната.

Йеремич каза, че на този етап "няма условия за комуникация с Вучич, защото противното би означавало огромно предателство спрямо гражданския протест и опозицията".

Лидерът на НП смята, че "протестите са разлюляли Вучич, който вече има видими прояви на психологическа нестабилност и губи контрол" над ситуацията. Като пример той посочи "арестите на деца" от страна на властите.

Вук Йеремич отново повтори, че "западните страни не искат да видят падането на Вучич от власт, докато той не изпълни обещаното - споразумение с Прищина и приемането на Косово в ООН, а Сърбия чрез предложеното от него разграничаване да се откаже окончателно от Косово". /БГНЕС