Вучич възхитен от Путин - гърмял от самочувствие

Сръбският президент Александър Вучич изрази своето възхищение от поведението и срещата с руския президент Владимир Путин в Пекин, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Вучич, заедно с Путин участва във форума "Един пояс, един път", който се провежда в Пе-кин. Там е и унгарският премиер Виктор Орбан, който проведе лична срещу с руския президент. "Видях Путин. Той гърми от самочувствие", каза Вучич след подписването на споразумението за свободна търговия. Това негово изявление веднага бе разпространено от всички водещи медии в Сърбия.

По този повод известният сръбски психолог Жарко Корач изрази своята тревога за европейското бъдеще на страната.

"Напълно възможно е днес след срещата на Вучич с руския и китайския президент в Пекин това да е и последния пирон в ковчега за европейския път на Сърбия. Така или иначе през последните две години Сърбия не е отворила нито една нова глава в преговорите за членст-во в ЕС. Нещо повече - тя не е затворила нито една преговорна глава. Вече никой не говори за членство в ЕС, а напротив - в европейския парламент се говори за санкции срещу Сърбия поради последните събития в Косово", каза още Корач.

Според него "докато в Тирана се провежда срещата от "Берлинския процес", където всички държави от региона се готвят за интеграция в ЕС, сръбският президент се занимава с настроението и психологическото състояние на руския президент Владимир Путин".

"Разбрахме, че той гърми от самочувствие. Идеално. Тази нощ цяла Сърбия ще спи спокойно. Всичко е както трябва. А опасността от изолация на Сърбия? Кой се интересува от това след като Путин е в добро настроение", каза още известният сръбски учен. /БГНЕС