Вучич: В Китай се чувствам като у дома си

Президентът на Сърбия Александър Вучич проведе среща в Пекин с председателя на Китайския национален комитет Ван Хунин и подчерта, че в Китай се чувства като у дома си.


„Благодаря ви за гостоприемството и за изключителното посрещане. В Китай наистина се чувствам като у дома си. Точно както последния път, когато се срещнахме, отново ще мога да науча много от вас“, каза Вучич, цитиран от "Данас".

Той добави, че очаква с особено нетърпение срещата си с китайския президент Си Дзинпин, защото това е възможност да изрази благодарността си не само за приятелството, но и за подкрепата на Китай към Сърбия във всяко отношение.

По-рано докладчикът на Европейския парламент за Косово Виола фон Крамон заяви, че посещението на сръбския президент в Китай "трябва да бъде сигнал за Европейския съюз".

Фон Крамон каза, че докато други политици са се срещали в Тирана като част от срещата на върха на Берлинския процес, Вучич е избрал да посети Пекин.

„Докато всички се събират за Берлинския процес в Тирана, президентът на държава „кандидатка“ за ЕС е в Китай. Това е и сигнал към Европейския съюз“, написа Фон Крамон в платформата "Х". /БГНЕС