Вучич: Ясно е, че ще имаме предсрочни парламентарни избори

„Ясно е, че ще имаме предсрочни парламентарни избори“, заяви президентът на Сърбия по време на съвместно изявление към обществеността заедно с премиера Ана Бърнабич.


„Властта няма да се избира на улицата и няма да има преходно правителство“, каза още той.

Премиерът Анна Бърнабич заяви, че е готова да подаде оставка във всеки един момент и че смята парламентарните избори до края на годината за изход от кризата, съобщи РТС.

Според Вучич е въпрос на месеци да се определи точната дата на изборите. Той заяви, че Сръбската прогресивна партия няма да иска нов мандат, ако Ана Бърнабич подаде оставка.

Самата Бърнабич заяви: „Разчитайте на моята оставка“.

Според сръбския премиер, единственият изход от кризата са парламентарни избори до края на годината. „Трябваше бързо да вземем някои решения, но резултатите са безспорни и ясни. Правителството, в сътрудничество с президента, предприе важни мерки за по-сигурно общество“, подчерта тя.

Бърнабич уточни, че „до 19 часа днес са предадени 62 801 броя оръжия“.

БГНЕС припомня, че след като на 3 май 13-годишен ученик застреля осем ученици и охранител в белградско училище и рани други шест деца и учител, Вучич обяви кампания за доброволно предаване на оръжието, за които собствениците им нямат разрешителни. Кампанията приключва на 8 юни.

В изявлението си Александър Вучич набеляза и мерките, целящи подобряване на икономическото положение на гражданите. /БГНЕС

Категории:

Тагове: