ВСУ "Черноризец Храбър" кани гимназисти на курс по финанси, воден от Даниела Бобева

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" кани учениците от гимназиалния етап на курс по лични финанси, който ще се води от преподавателя и един от водещите български финансисти - проф. д-р Даниела Бобева.

Обучението е с продължителност 30 часа. То ще се проведе онлайн, като началото му съвпада с междусрочната ваканция - 1, 2, 3, 8, 9 и 10 февруари 2022 г. от 8,45 до 12,50 ч. В него учениците ще имат възможност да участват, да задават въпросите си и да общуват, както с преподавателя, така и със студентите от ВСУ "Черноризец Храбър".

Курсът се провежда по инициатива на Факултет "Международна икономика и администрация" и има за цел да запознае участниците с основните принципи на управление на личните финанси, рисковете и ползите от използването на финансови услуги и изграждането на умения за финансово управление. Целта е да се придобият знания за вземане на разумни финансови решения, като се постига максимален финансов ефект и ефективно управление на рисковете.

Проф. д-р Даниела Бобева е преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър“ и международен финансов експерт с над 20-годишен опит. Тя е заместник министър-председател на България в периода 2013 – 2014 г. и министър на търговията (1997 г.). В продължение на 11 години е директор на Европейската и международна дирекция в БНБ. Управлява проекти за въвеждане на европейските принципи и добри практики в банковата система на Египет, Черна гора, Сърбия, Албания, Македония. Бивш председател на агенцията за чуждестранни инвестиции (1995-1996). Гимназистите могат да се регистрират за участие до 30 януари 2022 г. на https://forms.gle/scq1dkYYj3VBEA816 /БГНЕС