Всички полуфиналисти в Лига Европа и Лига на конференциите

Станаха ясни всички участници в полуфиналите на тазгодишните издания на Лига Европа и Лига на конференциите.

Във втория по престижност европейски клубен турнир голямата изненада в четвъртфиналните реванши дойде на „Камп Ноу“, където 30 000 привърженици на Айнтрахт Франкфурт ликуваха след успеха на своите любимци с 3:2 на испанска земя. Филип Костич на два пъти (веднъж от дузпа) и Рафаел Сантос Боре между двете му попадения дадоха класически аванс на гостите, които инкасираха два гола в добавеното време чрез Серхио Бускетс и Мемфис Депай от бялата точка, но те не бяха достатъчни за възпитаниците на Шави да стигнат поне до продължения след равенството 1:1 в първата среща.

Айнтрахт ще играе за втори път на 1/2-финал в ЛЕ след този през 2019.

Франкфурт ще играе с Уест Хем на полуфиналите, след като „чуковете“ елиминираха Лион след класика 3:0 в реванша на френска територия и общ резултат 4:1 от двете срещи. В другия полуфинален сблъсък съперници са Рейнджърс и РБ Лайпциг, които отстраниха съответно Брага и Аталанта.

Първите мачове от полуфиналната фаза са на 28 април, а реваншите седмица по-късно. Финалът на Лига Европа е насрочен за 18 май, сряда, от 22:00 часа българско време на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ в Севиля.

В Лигата на конференциите, който дебютира като турнир под егидата на УЕФА, Лестър се класира на първи полуфинал в Европа в своята история, след като постигна драматичен обрат над ПСВ Айндховен с 2:1 като гост в реванша в Нидерландия.

Първата среща завърши при нулево равенство, а Еран Захави даде преднина на домакините във втория сблъсък. Късни попадения на Джеймс Мадисън и Рикардо Перейра обаче донесоха обрата и класираха Брендан Роджърс и компания сред последните четири в надпреварата.

Там „лисиците“ ще играят с Рома, след като „вълците“ не оставиха шансове на норвежкия Бодьо/Глимт и го елиминираха след 4:0 в реванша на „Олимпико“ и общ резултат 5:2 от двете срещи. В другия полуфинален сблъсък съперници са Фейенорд и Марсилия. Нидерландците отстраниха Славия Прага с общ резултат 6:4, докато френският тим спечели и гостуването си на ПАОК в Гърция, за да продължи напред с общ резултат 3:1.

Рикардо Перейра (ц) прати Лестър на първи полуфинал в Европа.

Първите полуфинални срещи са на 28 април, а реваншите седмица по-късно на 5 май. Финалът в дебютното издание на Лига на конференциите е насрочен за 25 май, сряда, от 22:00 часа българско време на стадион „Арена Комбетаре“ в албанската столица Тирана.

Всички полуфинални двойки в ЛЕ и ЛК:

Лига Европа:

28 април, РБ Лайпциг – Рейнджърс

28 април, Уест Хем – Айнтрахт Франкфурт

Лига на конференциите:

28 април, Лестър – Рома

28 април, Фейенорд – Марсилия. /БГНЕС