Военен самолет СУ-25 претърпя инцидент край авиобаза Безмер, пилотът е в добро състояние

Около 14:13 часа самолет Су-25 К с екипаж полковник Пейо Дончев, претърпя инцидент. Пилотът е катапултирал успешно. Това е най-правилното решение в подобна ситуация.

Пилотът е в добро здравословно състояние. Контактен е, настанен е във ВМА, където му се извършват прегледи. Полковник Пейо Дончев е един от най-опитните пилоти във ВВС, заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, който е в авиобаза Безмер, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Стоянов заяви, че е рано да се говори за причините за инцидента. В момента всички самолети са приземени. Няма да се лети докато не се изясни каква е причината за инцидента с този самолет", каза Стоянов.

БГНЕС припомня, че около 14.00 часа днес, военен самолет СУ- 25 е претърпя инцидент край авиобаза Безмер. Пилотът се е катапултирал и е в добро състояние, контактен е. Той се намира в района на командно- диспечерския пункт на авиобазата, оказана му е първа медицинска помощ. Предприети са незабавни действия за транспортирането му до лечебно заведение и е транспортиран във ВМА-София. /БГНЕС