ВМРО-София регистрира своя кандидат за кмет Карлос Контрера

ВМРО-София регистрира своя кандидат за кмет, листа за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, предаде репортер на БГНЕС.


"ВМРО излиза с посланието сигурност и ред. Смятаме, че това е темата, по която трябва да се хвърлят огромни усилия в столицата, особено и в контекста на зачестилите трагедии на пътя, свързани в темата за пътната безопасност. Виждате, че има зони и квартали в София, които са изключително несигурни. Хората не живеят спокойно не живеят добре, страхуват се. Изминалите години дали заради ефектите на пандемията, на различните кризи, лиши града от инвестиции основно в сигурността. Идеята на ВМРО е да разгърне широка програма с различни предложения, така че да направим и улиците и кварталите си по-сигурни, за да могат и нашите родители и нашите деца да бъдат спокойни. Град, който няма сигурност не може да се развива с онези темпове, които всички ние желаем”, заяви пред БГНЕС кандидатът за кмет и председател на ВМРО-София Карлос Контрера.


Той коментира и какви са очакванията му са предстоящата предизборна кампания. “Първото очакване е да се проведе една кампания, в която столичани да разберат кой какво предлага и как ще го свърши. За момента имаме едно общи политическо говорене и за съжаление така наречени големи фаворити - едните нямат кандидат, а другите нямат никаква конкретика”, каза Контрера.


“В столицата проблемите в различните квартали са различни и ако не се води разговор в детайл кое как ще се променя или подобрява рискуваме да хвърлил града в едно безвремие. Приоритетите на ВМРО в тази кампания са обществен ред и сигурност, образование, здравеопазване и транспорт. Смятаме, че това са теми, по които можем много да говорим, имаме своите предложения, имаме и своите изпълнени задачи от миналите мандати. Надяваме се да получим доверието на столичани, за да може и в следващия мандат да реализираме програмата за управление на ВМРО”, добави Контрера.

На регистрацията присъства почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов, както и кандидати за общински съветници и районни кметове на партията. “Ще вземем кмет там, където реши народът. В градове като Пловдив, Плевен, София имаме амбиция да направим добри резултати. Има девет общини с кметове на ВМРО и се надяваме по-голямата част от тях да се повторят мандатите. Когато говорим за София най-важното е хората да се ядосат и да излязат, защото този модел на нищоправене и имитация трябва да приключи”, каза почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов. /БГНЕС