ВМРО откри кампанията си за парламентарните избори на емблематично място

ВМРО – Българско национално движение откри кампанията си за предстоящите парламентарни избори в Пирин, над с. Сугарево. Събитието съвпадна с традиционното отбелязване на годишнината от смъртта на легендарния водач на Организацията Тодор Александров, който пада убит на това място. На гроба му бе отслужена заупокойна молитва, а в знак на почит членовете на ВМРО сведоха глави.

Към поклонението се присъединиха и представители на младежките организации на ВМРО, които всяка година по традиция организират поход „По стъпките на Тодор Александров“. Те получиха грамоти, а новите членове положиха клетва за вярност тържествено – над Библия, кама и револвер, предаде кореспондентът на БГНЕС.

На събитието присъстваха много българи от Македония.

Пред множеството съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки напомни, че времената, в които Тодор Александров води Организацията, не са много по-различни от сега. И тогава, и сега чужди държави и чужди централи се опитват да всява раздор и да разкъсват Отечеството ни. Настъпило е време разделно. Затова сега е моментът да се стъпи на заветите на Организацията. България е на българите, не на чужди сили, на миграции и на всякакви агенти, които още опитват да обезкървят България. ВМРО я е имало и ще я има и занапред. Нашата задача е да изпълним завета им. Да живее единната и неделима българска нация. Да живее Македония! България над всичко, заяви Джамбазки.

Преди 35 години махнахме съветския модел, който господстваше над България и ни налагаше неолиберализъм, марксизъм и преследвания на хора като нас като националисти и фашисти. А днес става същото. Днес ни се налагат европейски модели, които замърсяват националното съзнание на европейските народи, заяви от своя страна почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Той посочи, че за нас, българите, е важно по какъв път да тръгнем. По думите му днес ВМРО изживява тежки времена, но това е било и друг път в 130-годишната история на Организацията. Не се кланяме на измислени герои, чалгата и чуждопоклонници. Ние се прекланяме пред делото на истинските български герои, какъвто е Тодор Александров. ВМРО не обръща поглед нито на Изток, нито на Запад, а се бори да обедини българския народ, категоричен е Каракачанов.

Изходът от кризата е само един ‐ да обедини собствените си сили и да вървим напред. Само това ще ни спаси, не преклонението на главата пред този или онзи силен на деня отвън. Тодор Александров е нашият пример, нашият път, завърши словото си почетният председател на ВМРО.

Другият съпредседател на ВМРО Александър Сиди напомни пред хората за трудните моменти в миналото. Тодор Александров три пъти вдигна Организацията от нулата. Това е нашият път и нашият пример. За нас остана да се преборим за българщината.

Той посочи, че предателството спрямо Македония с приемането на „френското предложение“ не го е напрал дори „канадския предател“. Направи го онзи, който подписа Договора за приятелство и добросъвестно ‐ Бойко Борисов, като за една нощ си смени позицията, каза Сиди.

Няма нищо по‐голямо от България и българщината. Убеден съм, че всеки един от вас е готов да се бори за единството на България. България над всичко, завърши Александър Сиди.

Третият съпредседател на партията Искрен Веселинов заяви, че сме тук, на това емблематично място, защото има вечни ценности, вечни истини и непреходна неща. Българщината е една от най‐възвишените сред тях. Той припомни и думите на Тодор Александров, че ВМРО не гледа нито на изток, нито на запад, а гледа българския интерес. В тези простичко думи се крие успеха на нацията ни. Ако беше защитен българският интерес, нямаше да сме в тази каскада от кризи, висока инфлация и цялата ситуация, в която е държавата в момента, заяви Веселинов.

Искрен Веселинов напомни, че никой от хората в парламентите последната година и половина не защити българския интерес. Какво направиха с газа? Защо не поискаха отговор от „Лукойл“ за цената на горивата? Всичко на политическата карта в момента е фалшиво. Ние започваме своя поход именно затова. За да върнем истината в политиката. В момента Македония не е българска и интересът на българите не е защитен, заяви още той. /БГНЕС

Тагове: