Владимир Николов: Децата ни заслужават по-добро и коректно отношение от управляващите

Отговорникът за българските национални отбори по волейбол Владимир Николов призова властите да разрешат посещението на публика по време на Световното първенство по волейбол за младежи до 21 години, което започва утре в България и Италия, предаде репортер на БГНЕС.

Владимир Николов

Според настоящата заповед на Здравното министерство първенството трябва да се проведе без публика, но според Николов в залата трябва да бъдат допускани хора, които имат сертификат за ваксинация, отрицателен тест или прекаран вирус. Бих искал да обърна внимание към ситуацията, в която за пореден път нашият спорт е тотално неглижиран от хора, които твърдят, че се грижат за нашето здраве. Здравето на нашите деца минава през спорта. Какво по-хубаво от това хората, които са се ваксинирали и са показали отговорност към здравето си и това на другите, да могат да се порадват на спортуването на децата. Нашите деца заслужават по-добро и коректно отношение от нашите управляващи", каза Николов.

Председателят на организационния комитет на Световното първенство Давид Давидов също призова властите да вземат решение в последния момент, което ще позволи феновете да гледат мачовете от шампионата. "Напълно наясно сме, че има официално заповед от 7 септември, която на практика ограничава всякаква публика от спортни съоръжения. Още от преди това ние започнахме да търсим властите, защото това е първото Световно първенство за младежи, което се провежда у нас. Бяхме готови да ограничим достъп единствено до хората с ваксини, отрицателен тест или преболедували, което дори не е нужно за посещение на кино, театър и други. До момента нямаме отговор от нашите власти. Не сме се отказали, надяваме се, че в оставащите дни ще се стигне до решение. В крайна сметка нашето правителство твърди, че иска да поощрява ваксинирането. Търси диалог и адекватна обратна връзка от нашите управляващи", заяви Давидов. /БГНЕС