Владимир Илиев 25-и на 12.5 км преследване, олимпийска титла за Фийон Майе

Владимир Илиев остана на 25-а позиция в днешното преследване на 12.5 км от програмата на мъжкия биатлон на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Кентен Фийон Майе.

Българинът, който се нареди на 31-о място в спринта на 10 км в събота, направи общо седем грешки – четири от позиция легнал и три от прав. Той завърши на +4.33.8 сек от олимпийския шампион Кентен Фийон Майе от Франция, който спечели златото с време от 39.07.5, без да допуска грешка при нито една от стрелбите си. Останалите ни двама представители – Благой Тодев и Антон Синапов, финишираха съответно на 53-о и 55-о място от общо 58 завършили състезатели.

Със среброто и бронза се поздравиха съответно Тарей Бьо от Норвегия и представителят на Руския олимпийски комитет Едуард Латипов. Топ 10 допълниха още италианецът Лукас Хофер, олимпийският шампион в спринта Йоханес Тингнес Бьо, германецът Роман Рийс, французинът Симон Дестьо, шведът Себастиан Самуелсон, който спечели сребро в дисциплианта от Пьонг Чанг през 2018, французинът Емилиен Жаклен и австриецът Феликс Лайтнер.

За Фийон Майе, който е водач в генералното подреждане за Големия кристален глобус, това бе второ злато в китайската столица след това в индивидуалното. Той грабна и сребро в спринта. Франция спечели втори златен медал в Пекин, като страната има още шест сребърни и два бронзови на сметката си. За мъжете предстои щафета на 4х7.5 км във вторник, 15 февруари, от 11:00 часа българско време. /БГНЕС