Витоша заплаши да бойкотира мача с Левски

"Бистришките тигри" отказват отново да посрещнат Левски на Националния стадион.

Отборът на Витоша Бистрица заплаши да бойкотира мача с Левски от шестия кръг на efbet Лига, ако не бъде позволено на "тигрите" да посрещнат съперника си на собствения си стадион в Бистрица, а не на Националния стадион.

По-рано днес от Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз обявиха, че двубоят няма да се играе в Бистрица, въпреки че стадионът на Витоша покрива изискванията за провеждане на мача от елита. Причината за това е, че срещата, насрочена за 17 август, събота от 20 30 часа, се определя за рискова. От Витоша обаче изразиха несъгласие с позицията на СТК и настояват, че ако това решение не бъде променено, те няма да излязат на терена за мача си със "сините".

"През последните четири години ръководството на Витоша (Бистрица) и в частност президентът на клуба Сергей Ташков непрестанно полагат неимоверни усилия, за да подобрят материалната база на клуба и да предложат не само на футболистите на Витоша, но най-вече на съперниковите играчи, треньори и ръководители комфорт и истинско удоволствие от провеждането на мачове на стадиона в Бистрица. В тази връзка ръководството на клуба е дълбоко разочаровано от поредното решение за кой ли път да не ни бъде позволено да приемем Левски на собствения си стадион “Витоша”. Двубой, който ще се превърне в истински празник за клуба и ще предложи невероятна атмосфера и за феновете на “тигрите”, и за феновете на “сините” на изцяло футболното съоръжение в Бистрица", се казва в съобщение на официалния сайт на клуба.

"Едно домакинство на Националния стадион не само че не предизвиква сериозен зрителски интерес, което води до липса на каквато и да е атмосфера, от което страдат най-вече футболистите, но и струва на клуба над 20 хил. лева, които трудно могат да се възстановят от приходи от билети, което реално е единственият начин за финансови постъпления. До момента независимо срещу кой отбор е играл тимът на Витоша на домашна сцена, ръководството на клуба се е справяло отлично с организацията и е предоставяло едни от най-добрите условия за подготовка и провеждане на футболен двубой от елита на България.

В тази връзка клубът е категоричен, че ако не му бъде позволено да приеме Левски на собствения си стадион в Бистрица, то срещата ще бъде бойкотирана и съответно няма да се проведе", се допълва в позицията на ръководството на Витоша. /БГНЕС