Вицешампионите стартираха с нулево равенство срещу Мароко

Хърватия не успя да спечели откриващия си мач на Световното първенство в Катар, след като направи нулево равенство срещу Мароко. Двата тима не съумяха да се преодолеят в един равностоен двубой от група F на надпреварата.

Лука Модрич (д) не успя да изведе хърватите до успех над африканците.

Иван Перишич отправи опасен изстрел в 17-та минута, а само 60 сек по-късно мароканците имаха шанс да поведат, но Юсеф Ен-Несири не успя да засече с глава топката след чудесно центриране на Хаким Зиеш от дясно. В края на полувремето дойде и първият точен удар за вицешампионите от 2018. Никола Влашич обаче бе спрян от стража на африканците Ясин Буну. Възпитаниците на Златко Далич имаха още един добър шанс чрез Лука Модрич, но шутът му мина над напречната греда. Капитанът на тима, за когото това е последен Мондиал, с днешното си участие се превърна в първия футболист, играл на световни първенства в три различни десетилетия.

След паузата битката между „шахматистите“ и „атласките лъвове“ продължи. След около час игра Нусаир Мазрауи напусна принудително терена поради контузия. До края на срещата двата отбора така и не успяха да стигнат до попадение и по този начин се стигна до трето нулево равенство в последните четири мача на Мондиала след тези между Дания – Тунис и Мексико – Полша във вчерашния ден. За сравнение, на предишното световно първенство в Русия имаше само един мач, който завърши без голове.

Хърватия и Мароко потеглиха с точка от сблъсъка помежду си в група F, а останалите два състава – Белгия и Канада, ще се изправят един срещу друг в късния двубой от 21:00 часа българско време. В следващите мачове от групата мароканците играят с третите от Русия, докато хърватите се изправят срещу Канада, който се завръща на Световно първенство за първи път от 1986-а насам. /БГНЕС