Вицепрезидентът на Хатайспор: Ацу е сред развалините и се опитва да се измъкне

Вицепрезидентът на турския клуб Хатайспор заяви, че ганайското крило Кристиан Ацу е сред развалините на огромното земетресение, което уби над 3000 души в страната и съседна Сирия. 31-годишният бивш полузащитник на Нюкасъл и Челси Ацу се присъедини към тима от Суперлигата под ръководството на спортния им директор Танер Савут.

Кристиан Ацу (л).

Танер Савут и Кристиан Ацу продължават да са сред развалините. Опитват се да се измъкнат“, разкри Мустафа Йозат за Play Spor.

Ацу изкара пет сезона в Нюкасъл след първоначален престой под наем, преди да напусне в посока Саудитска Арабия през 2021. „Молим се за положителни новини за Кристиан Ацу“, написаха от „свраките“ в Туитър. Той изигра последния от 60-те си мача за Гана през септември 2019.

Молим се за ганайския национал Кристиан Ацу и жертвите на земетресението в Турция и Сирия. Продължаваме с нашите усилия да установим контакт с хора от ръководството на Хатайспор и Турската футболна федерация, имайки предвид трудната ситуация“, се казва в изявление на Ганайската футболна федерация в Туитър. /БГНЕС