Вицепрезидент на Барселона: Можем да си върнем Меси през 2023

Легендата на Барселона Лионел Меси може отново да заиграе в клуба от следващия сезон, разкри вицепрезидентът по финансовите въпроси на каталунския клуб Едуард Ромеу. Аржентинският гений си тръгна от "Ноу Камп" миналото лято, за да подпише с ПСЖ, но след финансовото стабилизиране на Барса все по-често се говори, че седемкратният носител на Златната топка може да се завърне в тима.

"Това би било възможно от финансова гледна точка, тъй като след края на сезона той ще бъде свободен агент. Но това е решение, което може да бъде взето единствено от треньорския щаб и самия играч. Тези решения не влизат в моите отговорности, но това би било възможно, въпреки че не сме го заложили в бюджета", коментира Ромеу. "Той е емблема на нашия клуб, Барселона винаги ще бъде неговият дом, но решението е техническо", допълни вицепрезидентът на каталунците.

В същото време Ромеу коментира и финансовото състояние на Барселона. "Спасихме Барселона, но все още не сме решили проблемите. Клубът не е оздравен, ще са нужни много лишения, много строга политика. Има още много работа за вършене. През сезон 2024/25 ще бъдем на нивото, което ни отива", обясни директорът на клуба. /БГНЕС