Винисиус получи първа повиквателна от Тите

Селекционерът на Бразилия Тите обяви състава си за контролите с Панама и Чехия на пресконференция в Рио де Жанейро.

Младият нападател на Бразилия Винисиус Джуниър получи първа повиквателна от селекционера на националния отбор на Бразилия Тите. 18-годишният футболист ще бъде част от състава на петкратните световни шампиони за контролните срещи с Панама в Португалия на 23 март и с Чехия в Прага три дни по-късно.

Винисиус се превърна в истинска сензация на "Сантяго Бернабеу" през този сезон след идването си от бразилския Фламенго през лятото. Младокът започна кампанията във втория състав на Кралския клуб, но бързо намери място в първия тим, а след това измести Гарет Бейл от титулярната позиция на фланга и в момента е считан за най-опасния играч на Реал. В националния отбор на Бразилия тийнейджърът ще има тежката задача да замени звездата на тима Неймар, който все още се възстановява от контузия в стъпалото и ще пропусне двата мача.

Съотборникът на Винисиус в Реал Мадрид Марсело не попада в списъка на Тите, след като загуби титулярната си позиция при "белите" в последните седмици. Друг бразилски ветеран - Дани Алвес, се завръща в националния отбор след добрите си изяви в последно време, а в състава попада и неговият съотборник в ПСЖ Тиаго Силва. Първа повиквателна от 2015-та година насам получава офанзивният футболист на Уест Хем Филипе Андерсон. Висшата лига на Англия допринася с още седем футболисти в състава на Тите, включително по трима от Ливърпул и Манчестър Сити, докато само двама човека от селекцията играят в родината си - вратарят на Палмейрас Вевертон и нападателят на Гремио Евертон.

Мачовете с Панама и Чехия са последните проверки за Бразилия преди началото на Копа Америка на 14 юни. Бразилия е домакин на първенството на Южна Америка и ще открие турнира с двубой с Боливия в Сао Пауло. Финалът на надпреварата ще се играе на легендарния стадион "Маракана" на 7 юли.

Тите трябва да обяви състава си за Копа Америка през май. /БГНЕС