Виктория Василева: Никога не са искали споразумение с ИТН

Парламентаризмът се изразява в това едно да говорят на среща с парламентарната ни група, друго да говорят пред медиите, трето да говорят пред групите си. Парламентаризмът се изразява в репликата: "Дайте му нещо на Христо, пък после няма да го изпълним". Това заяви в парламента Виктория Василева от ИТН, предаде репортер на БГНЕС.

Василева прочете декларация на парламентарната им група, в която разкриват как те са видели парламентаризма в България.

"Парламентаризмът се свежда до: "Моля ви направете правителство, защото в следващия парламент няма да влезем“. Парламентаризмът е реплика от типа - „махнете този, сложете който и да е само не този", посочи тя.

По думите ѝ това е парламентаризмът на другите, но не и техният.

"За тях е нахалство, че предложихме правителство с 65 народни представители", заяви Василева и попита дали не е било нахалство от тяхна страна когато в рамките на 45-ия парламент са ги умолявали да направят правителство, защото са се страхували от избори.

"Твърдят, че говорим нагло и безцеремонно. Не, ние просто сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази", заяви тя и подчерта, че те за разлика от другите не си уреждат предварителното договаряне на порциите като си шушукат по ъглите на НС.

Василева призна, че никога не са търсили разговор с тях за политики и това се е доказало с формалното участие в срещи на експертни групи, с което реално са целели път за постове и влияние и провеждането на другия разговор - кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят.

"Не го получиха. И няма да го получат от ИТН. Това го доведе до лудост. Никога не са искали споразумение с ИТН. Доказаха го всички с взаимно изключващите се изисквания, които поставиха", добави още тя.

Василева коментира, че ако за другите това е политиката, то в такъв случай да не ги броят.

"Ние ще си останем хора, които виждат, чуват и най-важното си държат на думата", подчерта тя.

Василева каза, че са били подложени на безпрецедентни атаки и натиск, но това ги е направило още по-единни и силни и беше категорична, че тези които са целели да ги омаскарят са се омаскарили сами и добави, че е дошло време някой да изхвърли боклука. /БГНЕС