Вездесъщият Белингам изведе Реал Мадрид до победа в Ел Класико

Отборът на Реал Мадрид победи Барселона с 2:1 като гост в голямото дерби от 11-ия кръг на Ла Лига. На "Ноу Камп" каталунците играха по-добре в големи периоди от двубоя и поведоха в резултата, но брилянтният Джуд Белингам донесе успеха на Кралския клуб с поредните си два гола за тима.


Срещата започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в шестата минута. Халфът Илкай Гюндоган се възползва от грешка на Орелиен Чуамени и хладнокръвно преодоля Кепа Арисабалага с удар по земята. В 17-та минута Фермин Лопес можеше да удвои преднината на Барселона, но ударът му срещна гредата, макар че останаха съмнение за нарушение в по-ранен етап от атаката. Малко след почивката играчите на Шави отново бяха близо до втори гол, но изстрел с глава на Иниго Мартинес се отби от гредата, след което Кепа се намеси при добавката.

Тези пропуски костваха много на Барселона, тъй като в 68-та минута Белингам изравни с бомбен изстрел от далечно разстояние. Това не бе всичко от 20-годишния английски национал, който в добавеното време донесе успеха на Реал след асистенция на Лука Модрич.


По този начин тимът на Карло Анчелоти спечели 286-то издание на Ел Класико и отново дели първото място с Жирона, като двата отбора имат по 28 точки. Барселона заема трета позиция в класирането с 24 точки. /БГНЕС