Весела Морова с гласа си пренася гостите на Palms Carnival в Латинска Америка

Palms Carnival е едно уникално и цветно събитие. По това време се провеждат повечето световни карнавали и Palms Carnival идва, за да донесе частичка от това настроение. На Palms Carnival всички сетива са задоволени с музика, танци и кулинарни изкушения.

Това заяви в интервю за БГНЕС певицата Весела Морова, която с гласа си пренася гостите на Palms Carnival в Латинска Америка.

С нея разговаряме за музиката, която изпълнява на Palms Carnival – събитието, на което човек напълно забравя за ежедневието си и се наслаждава на латиноамериканската култура, отправяйки се на вълнуващо пътешествие до Бразилия, Перу и Аржентина.

„Това са една малка част от културите, които са ме запленили през последните 15 г. Това, което излиза чрез гласа ми, е директен отпечатък от това, което е в сърцето ми, а то тупти именно в латиноамериканските ритми“, сподели певицата.

Латиноамериканската музика винаги се прави в екип, обясни Морова, която работи със Светослав Миланов, който свири на пиано, и с Георги Попов, на перкусии. „Всички участват в един такъв добре смазан карнавален механизъм“, добави тя и обясни, че песните, които селектират са на база популярно звучене, като например на Глория Естефан, на Марк Антъни, редувани с по-традиционни, които макар и в България да не са популярни, то за родината си те са емблематични.

Певицата посочи, че елементите от латиноамериканската култура, които са включени в Palms Carnival, са много разнообразни. Започвайки от нейното атрактивно присъствие на сцената и факта, че пее на различни езици – испански, португалски, на музикантите и традиционните танци, и стигайки до забележителните кулинарни специалитети на шеф Петър Великов, които ни потапят в перуанската култура, екзотиката на Palms Carnival е пълна.

„Нито една латиноамериканска музика не може да се изпълнява без танцьори“, отбеляза Морова, която дълбоко в душата си обожавам танца и разказа, че докато пее, си представя, че танцува.

За доброто настроение на гостите на Palms Carnival се грижат също и Мария и Димитър, които с танца си допълват картинката на латиноамериканското представяне. „Цяла Южна Америка е обхваната, защото правим и танго от Аржентина, въобще прескачаме Буенос Айрес, Рио де Жанейро, Куба, Хавана, Перу“, допълни певицата, която обожава езици, в които има африканска жилка, защото те звучат невероятно мелодично, имат свой ритъм и докато го говорят, хората танцуват.

А чувството да предаде на българската публика една толкова далечна и топла култура като латиноамериканската тя описва като много стоплящо. Освен това за Морова това е и възможност да изпълнява любимата си музика, както и да развива и да усъвършенства уменията си. „Виждам, че никой не остава безразличен, което дълбоко ме радва. На всеки му се дотанцува, допява“, разказа впечатленията си певицата, чиято голяма мечта е да обиколи цяла Южна Америка.

Морова сподели, че Palms Carnival се възприема изключително топло, а всеки от гостите има страхотната възможност да спечели пътуване за двама до Дубай, или това са 5 дни в 5-звезден хотел.

Ако се чудите как да участвате, много е лесно – купувате си куверт и автоматично ставате част от томболата. „Първият изтеглен ще бъде тази събота, 24 февруари. Мога да поканя всички да се възползват от тази възможност, защото имате шанс още днес и утре да посетите Palms Carnival, да попътувате с нас из Южна Америка и да спечелите пътуване до Дубай“, каза певицата, която е ходила в Дубай няколко пъти и разказа за огромното развитие, което е претърпял през годините.

За нея всяка вечер от Palms Carnival е запомняща се, защото се стреми да ѝ придаде уникалност. „Всеки път сме с различно настроение, различни песни, по различен начин ги изпълняваме“, подчерта Морова, като уточни че харесва импровизацията.

Но ако трябва да открои като най-запомняща се, това е: „Една вечер, в която ни посети мой преподавател от Националната музикална академия – проф. Стефка Оникян. Заедно пяхме и танцувахме. Беше доста запомнящо се изживяване да пееш с преподавателя си.“

Palms Carnival е красиво и стилно събитие, което наистина си заслужава да се посети заради музикалните изпълнения на Весела Морова и уникалния „Latin Fire Band“, където могат да бъдат забелязани на съседните маси шахматистката Нургюл Салимова, футболистите на ПКФ „Левски“ и много др.

Palms Carnival започва точно в 21 ч. всеки четвъртък, петък и събота. Събитието е разделено на две части. „Докато гостите хапват перуанска кухня от шеф Петър Великов, ние пеем и правим един сет. След това идват нашите очарователни танцьори, с тях правим още един сет. След това се прехвърляме на голямата сцена в Palms Royal, която се намира на 66 стъпки от „Club Black and White“, и заедно с танцьорите към нас се включва и балет „Nova“ и правим един много голям танцувален сет на голямата сцена. Всеки елемент нашепва екзотика и южноамериканска култура. Препоръчвам на всеки да се потопи в това изживяване“, покани Морова. /БГНЕС