Верстапен стартира от полпозишън в Абу Даби

Макс Верстапен с Ред Бул ще стартира от първа позиция в утрешното последно състезание за сезон 2021 във Формула в Абу Даби, ОАЕ. Нидерландецът, който води люта битка с действащия световен шампион Люис Хамилтън за световната титла, остави основния си конкурент за короната на втора позиция, на +0.371 сек.

Макс Верстапен.

Британецът, който ще се опита да регистрира рекордна осма световна титла в кариерата си, с което да изпревари легендата Михаел Шумахер еднолично по брой титли в историята на най-престижната автомобилна надпревара, бе най-бърз във втората и третата свободни тренировки, но ще трябва да се задоволи с второто място на стартовата решетка утре.

Хамилтън и Верстапен са с равен брой точки преди последния старт от календара и при отпадане на двамата пилоти или невлизане в зоната на точките, състезателят на Ред Бул ще триумфира за първи път в кариерата си със световната титла заради повечето си победи през кампанията. Трети се нареди Ландо Норис с МакЛарън.

Топ 10 допълниха още Серхио Перес (Ред Бул), Карлос Сайнц (Ферари), Валтери Ботас (Мерцедес), Шарл Льоклер (Ферари), Юки Цунода (АлфаТаури), Естебан Окон (Алпин) и Даниел Рикардо (МакЛарън). Гран При на ОАЕ е утре, 12 декември, от 15:00 часа българско време. /БГНЕС