Верстапен ще се опита да спре Хамилтън по пътя към 100-а победа

Макс Верстапен ще се опита да се възползва от известната домашна подкрепа, надигравайки действащия световен шампион Люис Хамилтън, за да възроди шансовете си за титлата във Формула 1 след лятната пауза обратно за Гран При на Белгия.

Макс Верстапен.

Роденият в Белгия нидерландец водеше с 33 точки в генералното класиране, но сега изостава с осем след състезанията във Великобритания и Унгария. Той знае, че трябва да отвърне на предизвикателството на Хамилтън, след като в последните две Гран При-та неизменно отпадаше след инциденти в първите обиколки. „Развълнуван съм да се върна обратно на Спа. Това е любимата ми писта и е наистина готино да караш там с толкова много високоскоростни завои. Мястото е добро да се върнем в битката за титлата, много добре съм подготвен и се чувствам добре преди състезанието този уикенд. Очаквам с нетърпение да видя всички фенове и оранжевото по трибуните!“, каза Верстапен.

Седемкратният световен шампион Хамилтън има четири успеха на трасето, включително и миналата година. Този уикенд британецът ще търси юбилейна етапна победа номер 100 в кариерата и пета за годината в опита на Мерцедес да държи на дистанция Ред Бул както при пилотите, така и при конструкторите. Очаква се посещаемостта на Спа да бъде около 75 000 души. „Намираме се в добра позиция, водим в двете генерални класирания и нашата кола е в по-добро място заради последните обновления. Но очакваме много труден уикенд“, сподели шефът на Мерцедес Тото Волф.

И Мерцедес, и Ред Бул могат да бъдат изправени пред сериозна конкуренция през уикенда в лицето на Ферари и МакЛарън. Даниел Рикардо от МакЛарън ще стартира за 200-и път в кариерата си в състезание от Формула 1 на пистата в Спа, където преди 30 години седемкратният световен шампион Михаел Шумахер, който по-късно стана легенда на Ферари, дебютира във Ф1 с Джордан. /БГНЕС