Вердер хвана последния влак за плейофа за оцеляване

Отборът на Вердер Бремен се възползва от последния си шанс да избегне изпадане от Бундеслигата, след като разби Кьолн с 6:1 у дома в мач от последния кръг и измести Фортуна Дюселдорф от 16-то място в крайното класиране, даващо право на участие в плейоф за оцеляване.

Вердер все пак може да запази елитния си статут.

"Бременските музиканти" прекараха голяма част от сезона сред последните два тима в класирането, но днес записаха убедителен успех, докато Фортуна загуби гостуването си на Унион Берлин с 0:3 и по този начин изпада във Втора Бундеслига. Офанзивният халф Юя Осака вкара два гола, а Никлас Фюлкруг, Дави Клаасен, Милот Рашица и Джошуа Сарджент добавиха по един за убедителния успех на Вердер, след който тимът завършва сезона с 31 точки, една повече от Фортуна. Това означава, че Вердер ще играе бараж за оцеляване с третия в крайното класиране на Втора Бундеслига, който ще бъде Хайденхайм или Хамбургер. Падерборн е другият директно изпадащ от елита.

В битката за топ 4 Борусия Мьонхенгладбах надделя над Байер Леверкузен, след като взе домакинството си на Херта с 2:1 и завършва с точка пред "аспирините", които победиха Майнц с 1:0 у дома. Шампионите Байерн Мюнхен завършиха кампанията с категоричното 4:0 при визитата си на Волфсбург, като Роберт Левандовски добави един гол към впечатляващата си сметка за сезона, а Кингсли Коман, Томас Мюлер и Микаел Кюзанс вкараха другите попадения. Вторият в крайното класиране Борусия Дортмунд бе разбит с 4:0 у дома от тима на Хофенхайм, който заедно с Байер и Волфсбург ще играе в Лига Европа през следващия сезона.

Останалите резултати:

Аугсбург - РБ Лайпциг 1:2

Айнтрахт - Падерборн 3:2

Фрайбург - Шалке 4:0. /БГНЕС

Категории: