Васил Терзиев: Има 70 млн. лв. за плащане и 0 лв. по сметките. Това е наследство от ГЕРБ

Когато говорим за отговорност е добре и тези, които са управлявали също да поемат отговорност. Има 70 млн. лева за плащане и 0 лева по сметките. Това е наследство, с което аз трябва да се разправям. 70 млн. лева, които няма с какво да ги разплатим. Има обективна реалност!

Това заяви пред общинските съветници в СОС кметът на София Васил Терзиев, предадер репортер на БГНЕС.

Минути след 11:30 часа съветниците излязоха в почивка. Днес е поредното заседание, по време на което не може да се стигне до избор на председател на местния парламент.

Няма да приема панаири и отказвам да ми се вменява отговорност, а вие да вдигате ръце. Това, че някой е опозиция, не е амнистия, заяви още Терзиев, обръщайки се към общинските съветници от ГЕРБ-СДС.

Той обвини съветниците в местния парламент в незачитане интересите на софиянци.

Тука няма ляво, няма дясно. Когато имаме проблеми, които чукат на вратата, ми се вменяват проблеми, създадени от други, каза още Терзиев.

Реплики за сватби и обезцветка в Столичен общински съвет

Кметът на София предложи да се избере временен председател на Столичен общински съвет, за да се избегне загуба на средства.

Зая нас е важно да приемем план-сметката за боклука, да приемем разплащането на проекти и да продължим политическите разговори до момента на приемане на бюджета. Това трябва да се случи към края на февруари. Смятаме, че в подкрепата на това предложение не стои въпроса леви ли сме, десни ли сме, каза още Терзиев.

Надявам се всички групи да подкрепят нашето предложение, изрази надежда той и попита съветниците от БСП и "Възраждане", които излязоха от залата дали няма да ги е срам да си получат заплатите в края на месеца. /БГНЕС