Васил Пандов: Експертен кабинет е следствие от управленската програма

„Управленската програма трябва да включва Шенген, Еврозоната, ПВУ. Те бяха част и от законодателната програма, така че следва да станат част и от управлението на един кабинет“. Това заяви за БГНЕС Васил Пандов от „Продължаваме промяната“ в кулоарите на парламента.

„Можем да започнем работа по законодателната програма, но за тази цел трябва да се сформират комисии, което е сформирани в петъчното заседание”, каза още Пандов.

Той посочи, че в момента е на ход първият мандат, който няма да бъде подкрепен от ПП. „Когато се изчерпят възможностите с него и се стигне до втория, ние ще имаме ангажимента да предложим състав на МС и структура“, добави Пандов.

На въпрос на БГНЕС дали можем да говорим, че има шанс за експертен кабинет предвид общата управленска програма, която ще се подготвя, Пандов уточни, че такъв вариант за правителство важи. „На този етап не сме обсъждали експертен и друг вид кабинет, има ги като вариант, те са естествено следствие, но виждате, че понякога процесите между първия и втория мандат се променят много, така че не можем да действаме преди събитията - това не е далновидно”, обясни още Васил Пандов. /БГНЕС