Валентич: Това е голяма стъпка напред за нас след лошото начало в първенството

Това е голяма стъпка напред за нас след лошото начало в първенството. Това заяви старши треньорът на Ботев Пд Азрудин Валентич след нулевото равенство с АПОЕЛ Никозия в първи мач от втори предварителен кръг на Лигата на конференциите. Така всичко между двата тима ще се реши на реванша в Кипър след седмица.

Азрудин Валентич.

Тежък мач, но това е голяма стъпка напред за нас, защото в първенството не започнахме добре. Не показахме страх от АПОЕЛ. Те ритаха топката на посоки и ние имахме шансове. Когато започнаха да държат топката, това ни затрудни. В края на първото полувреме имахме много шансове за гол, но не ги реализирахме. През второто полувреме опитахме преса, но след 70-та минута се видя, че и двата отбора не бяха физически готови. Не трябваше да изкарвам Мохамед Брахими и Джеймс Ето'о, защото така загубихме остротата си. Сега шансовете са 50:50, защото ще разполагаме с всичките си футболисти. Гордея се с моите футболисти“, започна наставникът след края на мача на Националния стадион „Васил Левски“.

Супрайен, Брахими и Рабей играха първия си мач за сезона. Конате и Ето'о не бяха на 100%. АПОЕЛ отпадна физически. Ще анализираме и ще видим коя е оптималната единадесеторка. Джеймс Ето'о игра високо по терена. Срещу Арда трябва да играем по същия начин. След всяка една подготовка всеки отбор има проблеми. Ние платихме висока цена със загубите в първите два мача, но това се отплати сега. Не направихме достатъчно трансфери, а тези, които направихме, не бяха ранни. Имаме добър отбор, имаме качество, искаме във всеки мач да играем футбол. Ботев са завърна“, категоричен бе босненският специалист.

Това, че не сме толкова убедителни при статични положения, показва, че тази чиста мрежа е важна. Ако се защитаваме още от атаката и халфовата линия, ще запазваме все повече сухи мрежи. На хартия АПОЕЛ е голям отбор и е фаворит. Моята работа е да намирам слабите страни във футбола му и да го наказваме. Нашите силни страни са пресата, отборната игра и да държим топката. Ще ни е трудно да играем пред 15 000 на реванша. Ние имаме млад отбор и ще се опитаме да дадем отпор на реванша“, завърши Валентич. /БГНЕС