Валенсия надигра категорично Барселона на "Местая"

Валенсия записа напълно заслужена победа над Барселона с 2:0 в двубой от 21-и кръг на Примера дивисион. Мачът се игра на стадион "Местая" пред 46 000 зрители.

"Прилепите" имаха надмощие през целия мач и можеше да стигнат и до по-убедителна победа. В 10-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на домакините за нарушение на Жерард Пике, който получи жълт картон. Зад топката застана Макси Гомес, който не успя да преодолее Марк-Андре тер Стеген, който отби в корнер. Този неуспех не смути Валенсия, който продължи да атакува и бе близо до гол, когато Пике насочи топката към собствената си врата, но Тер Стеген отново бе на мястото си. Стражът на каталунците обаче нямаше как да реагира в 48-ата минута, когато Жорди Алба си вкара автогол. Не без доза късмет, но напълно заслужено Валенсия поведе в резултата. Домакините вкараха още един гол, автор на който стана Макси Гомес в 77-ата минута.

За Барселона това поражение стана първо под ръководството на Кике Сетиен, който замени Ернесто Валверде на 13 януари. В първите два мача при Сетиен Барса надигра Гранада (1:0) в Примера и Ибиса (2:1) в Купата на Испания. Барселона остава начело в класирането, но може да бъде изместена от Реал, който утре гостува на Валядолид. Валенсия е на пето място в таблицата. /БГНЕС