В партията на Вучич използват България за псувни и вулгарни нападки

По време на партийната сбирка на управляващата Сръбската прогресивна партия /СПП/ на президента Александър Вучич в Ниш се стигна до сбиване, но и използването на България за отправяне на вулгарни обиди между местните лидери, предаде БГНЕС.

При възникналия спор между местния висш ръководен кадър Милош Банджур и Марко Симов, който е член СПП, Банджур заплашва Симов с думите: Мамата ти българска...

Симов подробно разказа за спора и съобщи, че го е заснел, но Банджур му е счупил телефона и го ударил няколко пъти. Симов все още не е решил дали ще съди нападателя си, за когото твърди, че е "имал сексуални отношения с непълнолетни". Симов попита публично Банджур дали си спомня, че му е споделил как Александър Вучич си и купил за 3 млн. долара руския орден "Александър Невски", който получи от Владимир Путин в началото на 2019 г.

Вучич след награждаването му с орден "Александър Невски"

Според Банджур цялата афера е измислена от кметицата на Ниш Драгана Сотировска, а Симов е само един обикновен изпълнител на поръчката.

БГНЕС припомня, че името на България и на българите в публичното пространство в Сърбия от десетилетия целенасочено и систематично се използва в отрицателен контекст по всякакъв повод, включително и от държавните институции и образователната система. /БГНЕС