В хубавото време софиянци тръгнаха към провинцията

Интензивен е трафикът по Цариградско шосе в София в петък следобед, видя репортер на БГНЕС. Хубавото време през февруари вероятно е причина много граждани да приключат по-рано последния официален работен ден от седмицата и да се отправят на път към провинцията.

Основната пътна артерия, по която стотици автомобили напускат столицата, е сериозно натоварена днес. Прогнозата за времето е за обещаващите 16 градуса, а слънцето щедро огрява града.

По-рано днес от Пътна полиция съобщиха за нова специализирана акция, която ще продължи до неделя и използваха случая да призоват водачите към отговорно поведение на пътя.

Акцията ще обхване както населените, така и извъннаселените места. В извън населените места ще се следи за неправилно изпреварване, неправилно движение по пътното платно, както и за водачи с агресивно и неадекватно поведение на пътя.

Тъй като вече много автомобили са оборудвани с видеорегистратори, пътните полицаи призовават гражданите да сигнализират при нарушения на пътя.

Органите на МВР отчитат спад от 30% на починалите участници в движението през януари тази година, спрямо януари 2020 г. Целта на властите е тази тенденция да се запази. /БГНЕС