Уулвс с класика над Ливърпул, 10 от Юнайтед удържаха Палас

Уулвърхемптън нанесе нов тежък удар на Ливърпул, след като постигна класическа победа с 3:0 у дома в мач от 22-ия кръг на английската Висша лига. На "Молиню" възпитаниците на Юлен Лопетеги постигнаха закономерен успех и са вече извън зоната на изпадащите.

Адама Траоре (л) асистира за третия гол във вратата на мърсисайдци.

Началото на мача бе изцяло за "вълците", които се възползваха от серия от грешки на отбраната на мърсисайдци, довела и до два бързи гола. Първо, Жоел Матип имаше малшанса да си отбележи автогол, а след това колективни неточности предизвикаха второто попадение в мрежата на Алисон. Джо Гомес изчисти лошо топката с глава, първоначалният изстрел на играч на домакините се отби от тялото на Коди Гакпо, но последвалият от страна на Крейг Доусън не остави шансове на бразилския страж на "червените" за аванс от 2:0. Така завърши и първата част.

След почивката Ливърпул промени облика си и натисна в опит да се завърне в мача, но пропуски на Мохамед Салах и Дарвин Нунес ги лишиха от заслужен гол. Вместо това, поредната голяма грешка, този път на Тиаго Алкантара, доведе до оформяне на класиката в полза на Уулвс. Влезлият от пейката Адама Траоре намери коридор в наказателното поле, където бившият полузащитник на Байерн Мюнхен и Барселона тотално изпусна от опека Рубен Невеш, разписал се с лекота за 3:0. До края мачът се доигра, а това бе пореден разочароващ мач за Юрген Клоп и компания. Тимът е на незавидното десето място с 29 точки, на десет от четвъртия Нюкасъл, който тепърва има да играе своя мач. Уулвърхемптън е извън опасната зона с 20 пункта, на две от намиращия се под чертата Евертън. За "вълците" предстои много важно гостуване на друг замесен в битката за оцеляване отбор - Саутхемптън, докато Ливърпул приема Евертън в градско дерби на "Анфийлд".

В друг мач от съботния следобед, Манчестър Юнайтед надви Кристъл Палас с минималното 2:1 на "Олд Трафорд". "Червените дяволи" стигнаха до трите точки срещу "орлите", въпреки че загубиха един от най-важните си играчи Каземиро, който бе изгонен с директен червен картон след почивката.

Бруно Фернандеш откри от дузпа в седмата минута, преди Маркъс Рашфорд да продължи с отличното си представяне напоследък и покачи на 2:0 след асистенция на Люк Шоу. Последва изгонването на Каземиро, а гостите се върнаха в мача след попадението на Джефри Шлуп, но за повече нямаха сили и така загубиха визитата си в Манчестър. Юнайтед са трети в класирането с 42 точки, на осем от първото място, с мач повече от Арсенал. Палас са 12-и с 24 пункта. За лондончани предстои домакинство на Брайтън, докато манчестърци посрещат Лийдс в отложен мач от осмия кръг на първенството.

Маркъс Рашфорд (л) вкара втория гол в мрежата на "орлите".

Останалите резултати:

Астън Вила - Лестър 2:4

Брентфорд - Саутхемптън 3:0

Брайтън - Борнемут 1:0. /БГНЕС