Уориърс се класираха за плейофите след страхотен обрат над Джаз

Голдън Стейт Уориърс се класира за плейофите на Националната баскетболна асоциация (НБА), след като надигра Юта Джаз със 111:107 у дома в поредна среща от редовния сезон на Лигата.

„Воините“ изоставаха с 21 точки, но съумяха да осъществят обрат, благодарение на силните изяви на Клей Томпсън и Джордан Пуул. В отсъствието на Стеф Къри, който няма да играе до края на редовния сезон, Томпсън наниза 36 точки, докато Пуул се отчете с 31 за победата на домакините. Още трима баскетболисти на Стив Кър завършиха с двуцифрен точков актив, водени от Андрю Уигинс със 17 пункта.

Джордан Пуул (л) и Клей Томпсън (д).

За „джазмените“ Донован Мичъл и Майк Конли приключиха с по 26 точки, а Руди Гобер с дабъл-дабъл – 14 пункта и 20 борби, но усилията им се оказаха недостатъчни за Юта, който загуби втори мач в рамките на тази седмица, в който имаше преднина от поне 20 точки.

С успеха Голдън Стейт се класира за плейофите, присъединявайки се към вече гарантиралите си билет за елиминациите от Западната конференция Финикс Сънс, Мемфис Гризлис и Далас Маверикс. Джаз ще трябва да почакат, като са пети с баланс 46-32 – същите показатели има и шестият Денвър Нъгетс, а седмият Минесота Тимбъруулвс попада засега в плей-ин турнира с 44-34, четири мача до края на редовния сезон.

В следващите си мачове Уориърс гостуват на Сакраменто Кингс, докато Юта приема Мемфис два дни по-късно.

Останалите резултати:

Филаделфия 76-ърс – Шарлът Хорнетс 144:114

Ню Йорк Никс – Кливланд Кавалиърс 101:119

Атланта Хоукс – Бруклин Нетс 122:115

Чикаго Булс – Маями Хийт 109:127. /БГНЕС