Умбер изхвърли Циципас от Шанхай след тежка трисетова битка

Стефанос Циципас отпадна рано-рано от Мастърса в Шанхай, след като допусна загуба от Юго Умбер в три сета – 4-6, 6-3, 5-7, за около два часа и десет минути игра.

Стефанос Циципас.

Четвъртият в схемата започна лошо двубоя, допускайки пробив още в първото си подаване. Юмбер пропусна сетбол в деветия гейм, преди да сложи точка на спора в откриващия сет по трудния начин, отразявайки четири точки за пробив в десетия гейм. Вторият сет се разви по идентичен начин, но този път гъркът излезе победител след брейк в четвъртия гейм. Циципас стартира зле и решителната трета част, но съумя да върне пробива в седмия гейм. Въпреки това, той инкасира нов пробив в 12-ия гейм, който се оказа и фатален за гръцкия тенисист.

И двамата сервираха много силно, като нанизаха общо 15 аса и само две двойни грешки, завършвайки с 80 и повече процента успеваемост при разиграванията на първи сервис. Разликата бе един пробив повече за французина, който приключи с 34 уинъра и едва 9 непредизвикани грешки. Циципас завърши с 27 печеливши удара и 7 непредизвикани.

За 32-ия в схемата Умбер предстои мач на осминафиналите с американеца Джей Джей Улф, който спря Матео Арналди от Италия в три сета. /БГНЕС