Улица в София носи името на журналиста Милен Цветков

Улица в район „Подуяне“ вече носи името на емблематичния журналист Милен Цветков, който загуби живота си, след като колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище на връх Великден 2020 година, предаде репортер на БГНЕС.

Улица „549” се намира в район Подуяне, от днес нейната табела е премахната и поставена такава с името на Милен Цветков. Улицата е разделена на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „Владимир Вазов“. Тя е сравнително къса - започва от бул. „Владимир Вазов” непосредствено срещу стадион „Георги Аспарухов“, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. „Резбарска“ и завършва преди Малашевски гробища. Втората част, която се намира на юг от бул. „Владимир Вазов“ и на изток от стадион „Георги Аспарухов“, представлява няколко на брой малки улици, които ограждат четири карета със.

В професионалната си кариера Милен Цветков беше водещ на „По света и у нас“ по БНТ, репортер и водещ в няколко предавания на националната телевизия. В Нова телевизия беше водещ на предаването „Здравей, България“, „60 минути с Милен Цветков“, новините в „Календар“, „Часът на Милен Цветков“. Той беше водещ и на предаването „Нищо лично“ по Радио Експрес. От март 2020 г. до смъртта си води предаването „Алтернативата“ по ТВ1.

От март 2020 г. до смъртта си води предаването „Алтернативата“ по ТВ1. /БГНЕС