Уест Хям изхвърли Манчестър Юнайтед от Карабао къп

Отборът на Манчестър Юнайтед отпадна още в третия кръг на Карабао къп, след като загуби от Уест Хям с 0:1 у дома. Само преди няколко дни "червените дяволи" победиха същия съперник с 2:1 като гост в двубой от Висшата лига, но миналата вечер възпитаниците на Оле Гунар Солскяр бяха неубедителни и регистрираха поражение.

Солскяр даде шанс на част от футболистите, които по-рядко попадат сред титулярите от началото на сезона, като Ерик Баи, Дони ван де Беек, Антони Марсиал, Джеси Лингард, Хуан Мата, Алекс Телес и Дийн Хендерсън. Дейвид Мойс също направи някои промени в състава си, но въпреки това "чуковете" поведоха в резултата още в 9-та минута чрез Мануел Лансини, който завърши добър пробив отдясно на Райън Фредерикс. Домакините доминираха във владеенето на топката и отправиха общо 27 удара към противниковата врата, но едва шест от тях бяха точни и нито един не се превърна в гол.

По този начин Уест Хям стигна до успеха и се класира за следващия етап на надпреварата, където ще срещне носителя на трофея Манчестър Сити. За осминафиналите се класира и Челси след победа над Астън Вила с 4:3 след дузпи (1:1 в редовното време). За Челси предстои сблъсък със Саутхемптън на "Стамфорд Бридж".

Всички осминафинални двойки:

Челси - Саутхемптън

Арсенал - Лийдс

Стоук - Брентфорд

Уест Хям - Манчестър Сити

Лестър - Брайтън

Бърнли - Тотнъм

КПР - Съндърланд

Престън - Ливърпул. /БГНЕС