УЕФА заплаши с жестоки санкции клубовете, планиращи Суперлига

УЕФА обяви, че ще наложи жестоки санкции на клубовете, които планират да се отделят в Европейска суперлига, както и на техните играчи. По-рано днес се появиха информации, че големите европейски грандове от Англия, Италия и Испания планират да се отделят в собствена Суперлига, която да замести Шампионската лига.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин

От УЕФА потвърдиха, че са получили такава информация и заплашиха въпросните клубове с много тежки наказания и изключване от организацията, като европейската футболна централа е подкрепена от английските, италианските и испанските футболни власти. "Замесените клубове ще бъдат изключени от участие във всякакви турнири на местно, европейско и световно ниво, а на техните играчи ще бъде забранено да представляват националните си отбори", заявиха от УЕФА.

"Ако такова нещо се случи, искаме да подчертаем, че ние, английската, испанската, италианската футболна федерация, също и ФИФА и всички наши членки, ще бъдем обединени в опитите си да спрем този циничен проект, който е базиран на егоистичните интереси на няколко клуба във време, в което обществото се нуждае от повече солидарност от всякога. Искаме да благодарим на отборите от другите страни, най-вече френските и немските, че са отказали да участват", допълват от централата.

Според информациите сформирането на Суперлигата ще бъде обявено по-късно днес, като в нея ще участват поне 12 клуба, включително Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Арсенал, Челси, Ювентус, Милан и други. /БГНЕС

Категории: