Убит и ранени след масов бой в центъра на Кюстендил - видео

Един от ранените мъже при побоя в Кюстендил е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Мъжът е в кома, транспортиран е с линейка в „Пирогов”, предаде репортер на БГНЕС.

Мъжът е на 53 години, той е най-тежко пострадал при боя в Кюстендил. Останалите ранени са настанени в Кюстендилската болница. БГНЕС припомня, че 35-годишен мъж бе убит при масов бой тази сутрин в Кюстендил. Инцидентът е станал малко след 7 часа в клуб, намиращ се срещу общината в Кюстендил. Масовият бой е станал между група роми и посетители на клуба. Загиналият мъж е починал от пробождане с нож. Общо пострадалите са петима души, откарани с наранявания в местната болница, като единият от тях е починал. Другите са с наранявания от нож, един от тях е в много тежко състояние, транспортиран е в „Пирогов”. Центърът на Кюстендил е отцепен от полицията. Криминалисти правят оглед на мястото. Жандармерия отцепи ромската махала и не пуска никого да влиза в нея.

Пътят Кюстендил-Дупница е блокиран от полиция, претърсват се излизащите автомобили от Кюстендил. От МВР съобщиха, че са предприети незабавни полицейски действия за установяване и задържане на участниците в инцидента, уведомен е дежурен прокурор от окръжната прокуратура. /БГНЕС