Турция ще подкрепи военната мощ на Азербайджан

Турската отбранителна индустрия ще увеличи кпацитета на азербайджанската армия.

Турската отбранителна индустрия ще предостави на азербайджанската армия възможност да посрещне нуждите от поддръжка, ремонт, обновяване и модернизация на наземното оборудване, без да зависи от чуждестранни източници.

Модернизираният Нахичевански военен комплекс, който беше открит от президента Реджеп Тайип Ердоган и президента на Азербайджан Илхам Алиев на 25 септември е още един пример за сътрудничество в областта на отбраната на двете страни.

Според информация на Анадолската агенция проектът за Нахичеванския военен комплекс, стартирал в рамките на споразумение, подписано между азербайджанското Министерство на отбраната и Акционерното дружество за управление на военни заводи и корабостроителници (ASFAT), е бил успешно завършен за седем месеца.

Благодарение на проекта, който е един от най-успешните примери за сътрудничество на ASFAT с приятелски страни, военният комплекс в Нахичеван имаше възможност да използва 50-годишния опит на Турция в тази област.

Проектът имаше за цел преди всичко да гарантира, че инфраструктурата на съоръжението отговаря на нуждите. В този контекст бяха планирани и изпълнени в кратки срокове въпроси като електрическа инфраструктура, специална подова конструкция, отоплителна система, монтаж на кранова система, както и монтаж на различни работилници./БГНЕС