Тунис не се даде на полуфиналистите от Евро 2020

Дания и Тунис завършиха при нулево равенство в откриващия двубой от група D на Световното първенство по футбол в Катар. На „Едюкейшън Сити Стейдиъм“ в Ал Раян, двата тима имаха своите възможности за победен гол, но в крайна сметка поделиха точките.

Каспер Шмайхел (л) спасява вратата си след удара на Исам Джебали (ц).

Първата по-интересна ситуация бе пред вратата на „Червения динамит“. В 11-та минута изстрел на Мохамед Дрегер рикошира от тялото на Андреас Кристенсен и мина близо до вратата на Каспер Шмайхел. Северноафриканците продължиха да играят на високи обороти и значително затрудняваха сочения предварително за фаворит в срещата полуфиналист от Евро 2020 миналата година. В 23-та минута гол за тунизийците бе отменен поради засада. В края на полувремето Тунис бе близо до това да поведе заслужено в резултата, когато Исам Джебали бе изведен сам срещу Шмайхел, но бившият страж на Лестър се прояви с великолепна намеса.

Десет минути след началото на втората част Дания помисли, че е открил резултата, но попадението на Сков Олсен бе отменено поради засада на резервата Микел Дамсгаард в хода на атаката. В 69-та отново датчаните имаха шанс да поведат, но завърналият се на голям форум Кристиан Ериксен, който миналата година получи сърдечен арест на Европейското първенство, бе разколебан от доброто спасяване на вратаря на африканците Аймен Дамен. Почти веднага след това друга от смените на Каспер Хюлманд – Андреас Корнелиус, пропусна от непосредствена близост. Дълбоко в добавеното време Дания имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Ясин Мерия в наказателното поле на Тунис след корнер на Ериксен. Главният съдия прегледа ситуацията на ВАР монитора край страничната линия, но в крайна сметка не посочи бялата точка.

В следващите си мачове от група D Дания играе със световния шампион Франция в събота, 26 ноември, от 18:00 часа българско време, а четири часа по-рано Тунис се изправя срещу Австралия. /БГНЕС