Тухел ще замени Нагелсман начело на Байерн

Треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман ще бъде освободен от поста си днес, а на неговото място ще застане Томас Тухел. Това съобщават редица медии в Германия, като се очаква треньорската рокада да бъде официализирана от баварците до края на деня.

Нагелсман, който не се е появявал в тренировъчната база на Байерн от началото на седмицата, има проблеми в Бундеслигата, където неговият отбор заема второ място в класирането зад Борусия Дортмунд. Баварците се представят по-добре в Шампионската лига, където отстраниха в осминафиналите Пари Сен Жермен след две победи, а преди това записаха шест успеха в груповата фаза, където премериха сили с Интер и Барселона.

Според информацията Тухел, който по-рано през есента бе освободен от Челси, вече от няколко седмици живее в Мюнхен, а играчите на тима вече са информирани, че той ще бъде новият им наставник. В кариерата си Тухел е водил още отборите на ПСЖ, Дортмунд и Майнц 05. Той ще има тежък дебют начело на Байерн, като тимът посреща Борусия Дортмунд в ключов сблъсък в битката за титлата веднага след края на паузата за мачове на националните отбори.

Нагелсман пое Байерн през юли 2021 и спечели 60 от 84 мача начело на тима. Отборът триумфира с титлата в Бундеслигата през миналия сезон, но се провали в Купата и Шампионската лига, а загубата от Байер Леверкузен през уикенда е решила съдбата на младия специалист. /БГНЕС