ЦСКА ще пробва да се откъсне на върха с победа в „Овча купел“

С два мача днес, 1 декември, ще бъде даден старт на 19-ия кръг в Първа лига. От 15:00 часа Арда посреща Ботев Пловдив, а от 17:30 Славия е домакин на ЦСКА в столичното дерби.


„Червените“ вече са едноличен лидер в класирането, а с победа на стадион „Александър Шаламанов“ в квартал „Овча купел“ ще дръпнат с пет точки пред втория в подреждането Черно море. Играчите на Нестор Ел Маестро са в серия от четири поредни победи в първенството, като общо са записали десет успеха в последните си 12 срещи от Първа лига. От своя страна Славия стабилизира представянето си след завръщането на треньора Златомир Загорчич. „Белите“ спечелиха последните си три двубоя в Лигата, а в понеделник нанесоха поражение на шампиона Лудогорец в Разград.

В ранния мач Арда ще се опита да се реваншира на своите фенове за домакинската загуба от ЦСКА 1948 в понеделник с 0:3. Тимът на Александър Тунчев има само един успех в последните седем мача за първенство, докато Ботев Пловдив се представя солидно в последните седмици и се изкачи нагоре в класирането след слабия старт на сезона. В последния кръг „канарчетата“ победиха Пирин с 3:1 у дома, а преди това пловдивчани взеха точка от гостуването си на Левски.

Програма за 19-ия кръг на Първа лига.

Петък, 1 декември

15:00, Арда - Ботев Пловдив

17:30, Славия - ЦСКА

Събота, 2 декември

12:30, Хебър - ЦСКА 1948

15:00, Етър - Черно море

17:30, Левски - Локомотив Пловдив

Неделя, 3 декември

12:45, Пирин - Локомотив София

15:15, Лудогорец - Ботев Враца

17:45, Крумовград - Берое. /БГНЕС