Феновете на ЦСКА заплашват с протест, ако не бъде отменено наказанието

Организираните привърженици на ЦСКА призоваха БФС да отмени наказанието на клуба за два мача без публика и заявиха, че в противен случай могат да предприемат протестни действия. "А сега се обръщаме директно към БФС и отговорните фактори с апел (все още) да преосмислят решението си и смешното наказание от два мача без публика да бъде отменено. В противен случай ще ни принудят да гледаме мачовете по един или друг начин където и както сметнем за добре", се казва в публикация на Сектор Г.


Дисциплинарната комисия санкционира "червените" заради действията на феновете по време на дербито с Лудогорец в неделя, когато мачът на два пъти бе прекъснат през второто полувреме, във втория случай заради хвърляне на предмети към капитана на "орлите" Кирил Десподов.

Вчера от клуба обявиха, че ще обжалват наказанието. "Разбираме, че наказанията за ексцесии трябва да са сурови, но не разбираме докога различните отбори ще бъдат третирани различно. Не разбираме защо докладите на делегата и съдиите с описани инциденти не се качват, за сметка на докладите преди и след мач, които са качени в системата на БФС и в които се говори за „осигурени нормални условия за провеждане на футболната среща“. Имаме няколко въпроса. Кои са тежко ударените? Колко тежко? Какви са последствията за въпросните лица? Как се очаква да се запознаем със случилото се? В жалбата си ще изискаме да получим цялата налична информация, за да се запознаем с казуса в детайл", се казва в позицията на "армейците". /БГНЕС

Категории: