ЦСКА оцеля срещу Дея след пет гейма във "Васил Симов"

ЦСКА успя да стигне до решаващ трети мач в 1/4-финалния плейоф срещу Дея спорт от мъжкото волейболно първенство. Тимът на Александър Попов се наложи с 3:2 (21:25, 25:22, 23:25, 25:21, 15:10) във втората среща от серията между двата тима, играна в зала "Васил Симов" в София. Така "червените" изравниха резултата в плейофната серия на 1-1 победи.

„Армейците“ изоставаха с 0:1 и 1:2, но показаха характер и намериха сили да обърнат мача. Така всичко между двата отбора ще се реши в събота, когато ЦСКА гостува на Дея в Бургас. Победителят ще се изправи срещу Нефтохимик на полуфинал, който отстрани Пирин Разлог.

Дея бе без основния си разпределител и капитан Георги Братоев, който не взе участие в мача поради наказание. Той бе заместен от младия Борислав Николов. Домакините също имаха здравословни проблеми, като играха в най-важните моменти бяха без основното си либеро Добромир Иванов, който бе заместен от Валентин Пейчев. След като изтърваха съперника при гостуването си в първия мач, сега те излязоха устремени за реванш и успяха да наложат волята си в тежката битка.

Двубоят бе повторение на първия сблъсък в Бургас, като отново крайния победител бе излъчен след оспорвана петгеймова битка. Имаше много динамика, страхотни отигравания и борба от двете страни на мрежата. В крайна сметка армейците, подкрепяни от страхотната си публика, показаха, че заслужават не по-малко от Дея да продължат напред.

Димитър Димитров бе най-резултатен с 32 точки (2 блокади). Иван Михал (7 блокади), Симеон Александров (2 аса, 2 блокади) и Александър Симеонов добавиха по 12, а Тодор Костов се отличи с 10 (4 блокади, 1 ас) за победата. Най-добър за Дея беше Николай Учиков, който приключи с 28 точки ( 1 ас, 2 блока).

По-същото време вицешампионите от Нефтохимик 2010 Бургас се класираха за полуфиналите, след като воденият от Атанас Петров тим се наложи над Пирин Разлог с 3:1 (20:25, 25:16, 25:14, 25:23) във втория четвъртфинал помежду им, изигран в зала "Септември" в югозападния град. В първия двубой Нефтохимик победи противника със същия резултат и така спечели серията с 2-0 победи. /БГНЕС

Категории: