ЦСКА 1948 взе преднина срещу Локомотив след зрелище в "Надежда"

Отборът на ЦСКА 1948 победи Локомотив София с 3:2 като гост в първи полуфинален мач от Купата на България. На стадион в квартал "Надежда" двата тима направиха зрелищен двубой, след който играчите на Тодор Янчев си осигуриха малък аванс преди реванша на 10 май.


Срещата започна добре за домакините, които поведоха още в 17-та минута, когато вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов се намеси неубедително при центриране на Юлиян Ненов отдясно и Ивайло Найденов вкара на празна врата. Гостите натиснаха и започнаха да създават положения пред противниковата врата, възползвайки се от слабата игра на "железничарите" в защита. Това даде резултат в 30-та минута, когато Сидклей се разписа със силен и точен изстрел от далечно разстояние. Две минути по-късно "армейците" вече водеха след удар от воле на Радослав Кирилов. Още преди почивката ЦСКА 1948 имаше два гола аванс след прецизен удар по земя на Педриньо.

Малко след началото на втората част Локомотив върна един гол чрез Давид Малембана, който вкара с глава след центриране от корнер. Мачът продължи да бъде двуостър, а в 75-та минута гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Симеон Петров. До края на двубоя тимът на Станислав Генчев натисна в търсене на изравнителен гол, но не успя да стигне до такъв.


В крайна сметка не паднаха повече голове и ЦСКА 1948 спечели с 3:2. Реваншът в Бистрица ще се играе на 10 май. /БГНЕС