Тройка в самия край на Мъри донесе успеха на Денвър над Портланд

Денвър Нъгетс надви Портланд Трейл Блейзърс със 121:120 като гост в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

В герой за „буците“ се превърна Джамал Мъри. Гардът, който дълго време лекува контузия, показа на какво е способен, когато вкара решителна тройка при 0.9 сек до края на сирената. Той завърши с 21 точки, като добави пет борби и осем асистенции към статистиката си. Над всички за тима от Колорадо за пореден път бе Никола Йокич. Действащият двукратен носител на приза за Най-полезен играч в Лигата се размина на косъм с трипъл-дабъл – 33 точки, 10 борби и 9 асистенции. С 20 се отчете Аарън Гордън, Брус Браун и Боунс Хайланд добавиха съответно по 10 и 13 пункта.

Джамал Мъри (д).

Малко преди Мъри да наниже победната тройка, Деймиън Лилард бе реализирал от много далечно разстояние в една от типичните си стрелби, но това се оказа недостатъчно за състава от Орегон. Лилард се раздаде максимално, приключвайки с 40 точки и 12 асистенции, но деветте му тройки и безгрешната стрелба при изстрелите от наказателната линия – 7/7, не успяха да донесат успеха на Трейл Блейзърс. С 21 пункта се отчете Юсуф Нуркич, а 18 и 12 съответно добавиха Джереми Грант и Джош Харт, но Портланд си тръгна със загуба.

В класирането на Западната конференция Денвър е четвърти с баланс 15-10, докато Портланд е осми с 13-12. В следващите си мачове Трейл Блейзърс приемат Минесота Тимбъруулвс в събота вечер, докато Нъгетс са домакини на Юта Джаз същата вечер.

Останалите резултати:

Маями Хийт – Ел Ей Клипърс 115:110

Сан Антонио Спърс – Хюстън Рокетс 118:109. /БГНЕС