Тръмп уверен в победата над Хейли в Южна Каролина

Доналд Тръмп събра своите поддръжници преди първичните избори на републиканците в Южна Каролина, надявайки се да нанесе още един удар на съперничката си Ники Хейли, този път в родния ѝ щат.

"Утре ще направите един от най-важните си избори в целия си живот", заяви бившият президент и настоящ кандидат пред поддръжници по време на реч в град Рок Хил.

Хейли загуби от Тръмп първите четири състезания в надпреварата на Републиканската партия за избор на кандидат за общите избори през ноември. Въпреки че е популярен губернатор в югоизточния щат, тя отстъпва в социологическите проучвания с около 30 пункта преди гласуването, съобщи Си Ен Ен.

Подчертавайки своята увереност, 77-годишният Тръмп заяви пред своите поддръжници в навечерието на гласуването: "Честно казано, ние не сме толкова притеснени."

Избирателните секции отварят в 7:00 ч. местно време и затварят 12 часа по-късно.

Хейли, която е по-традиционен консерватор, призова избирателите да се откажат от "хаоса" на бившия президент, въпреки че това послание не спечели избирателите в анкетите, проведени досега в Айова, Ню Хемпшир, Невада и американските Вирджински острови.

Освен това Хейли призова за "лидер на новото поколение, който да се фокусира върху решенията на бъдещето, вместо върху всички проблеми от миналото".

Тръмп обаче вече подготвя реванш срещу Джо Байдън.

"Ще спечелим този щат и тогава ще кажем на лукавия Джо Байдън: "Уволнен си", каза бившият президент. /БГНЕС