Трима ранени при стрелба на Таймс Скуеър

При стрелба на оживения площад Таймс Скуеър в Ню Йорк са ранени две жени и четиригодишно момиче, предаде АФП. Инцидент, който американските власти все още се опитват да изяснят, съобщи полицията в събота.

Инцидентът е станал малко преди 17:00 ч. местно време (21:00 ч. GMT), на кръстовището на 7-мо Авеню и 44-та улица, каза говорител на нюйоркската полиция пред АФП.

Трите жертви са хоспитализирани в Манхатън без опасност за живота, добави той.

Все още няма арестувани и полицията заяви, че "разследването продължава", без да дава допълнителни подробности.

Таймс Скуеър, една от туристическите притегателни точки в Ню Йорк преди пандемията, се промени след затварянето на театрите през март 2020 г.

Според актуален доклад на Times Square Alliance, квартална бизнес асоциация, районът е регистрирал 25 тежки престъпления през първото тримесечие на 2021 г., спрямо 17 през същия период на 2020 г.

В края на март видеозапис на нападение над възрастна жена от азиатски произход шокира квартала.

Мъж с криминално досие, живеещ в хотел близо до Таймс Скуеър, превърнал се в приемен център за бездомни, беше арестуван и обвинен.

Кварталните театри трябва да започнат да отварят отново на 14 септември, а кметът на Ню Йорк Бил де Блазио наскоро обяви голяма кампания за съживяване на туризма от юни.

Стрелбите в Ню Йорк рязко са се увеличили от лятото на 2020 г., както и протестите срещу полицейското насилие след смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис, показват официални данни.

Престъпността като цяло е нараснала с 30 процента за същия период. / БГНЕС

Ню Йорк / САЩ