Трифонов: ИТН ще подкрепи правителството и президента, за да избегнем кризата с мигрантите

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов направи нова публикация във Фейсбук профила си, с която заяви, че партията му ще подкрепи настоящото правителство и президента заради задаващата се криза с мигрантите от Афганистан.

Няколко часа след заседанието на КСНС, което приключи без консенсус и обща позиция по актуализацията на бюджета, Трифонов поиска полиция и армия по границата ни.

“1 милион мигранти са готови да тръгнат от Афганистан, за да избягат от режима на талибаните, който завладя страната. И тези хора няма да тръгнат нито към Америка, нито към Австралия. Ще тръгнат към Западна Европа, което означава, че България е на пътя им. Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия.

Затова всички трябва да направим необходимото и да подкрепим сегашното правителство, за да може то да се справи със задаващата се криза. Защото талибаните въобще не ги интересуват политическите проблеми на България, а мигрантите - още по-малко. Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната трябва да работят в абсолютна координация, за да разположат полицаи и военни на границата и с всички сили самоотвержено да защитят територията и гражданите на България. Ние от “Има такъв народ” ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза”, написа Трифонов. /БГНЕС