Три мача от първата шестица ще се изиграят навръх Гергьовден

Три двубоя от първата шестица ще се изиграят днес, 6 май, навръх Гергьовден. Ботев Пд приема Лудогорец на базата в Коматево от 15:00 часа. В 17:30 часа Черно море е домакин на Левски в морската столица, а ЦСКА посреща Славия от 20:00 часа на стадион „Българска армия“.

ЦСКА и Славия ще мерят отново сили след полуфиналния реванш за Купата.

Ботев посреща шампионите на собствен терен след поражение от Левски с 0:2 в предишния кръг. Играчите на Азрудин Валентич са трети с 49 точки, на четири от втория ЦСКА, но и на три пред претендентите за третото място, което осигурява бараж със седмия за Лигата на конференциите, Левски и Черно море. Лудогорец доиграва спокойно шампионата, след като вече си гарантира 11-а поредна титла на страната.

Черно море и Левски се впускат в битка на „Тича“ в най-интригуващия сблъсък от утрешната програма. И двата отбора са с по 46 пункта, на три от третия Ботев. „Моряците“ направиха равенство 1:1 при визитата на Славия в предишния кръг, докато „сините“ надвиха Ботев с 2:0 на „Герена“.

ЦСКА приема Славия в столицата в генерална репетиция за финала за Купата на страната с Левски на 15 май, неделя, от 17:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Мачът между „червени“ и „бели“ е повторение и на полуфиналния мач-реванш за Купата, спечелен от „армейците“ след изпълнение на дузпи. Славия, подобно на Лудогорец, доиграва кампанията, като е на 12 пункта от третия Ботев.

Пълна програма за 29-ия кръг в Първа лига:

Петък, 6 май:

15:00, Ботев Пд – Лудогорец

17:30, Черно море – Левски

20:00, ЦСКА – Славия. /БГНЕС